Teater

Dokkespil­leren

Vinge/Müller minner oss om at det finnes noe vesentlig i kunsten.

BLODIG: Vinge/Müllers «Hedda Gabler» følger mer eller mindre handlingen i Ibsens skuespill, men med nakenhet, vold, sex, onani, avføring og masse blod. FOTO: PER HEIMLY BLODIG: Vinge/Müllers «Hedda Gabler» følger mer eller mindre handlingen i Ibsens skuespill, men med nakenhet, vold, sex, onani, avføring og masse blod. FOTO: PER HEIMLY

Av: Henrik Ibsen

I en versjon av Vinge/Müller.

Det Norske Teatret, Oslo.

Med: Petter Width Kristiansen, Harald Kolaas, Maximilian Brauer, Mohamed Mohamed, Sofia Hegstad Su, Alexandra Koren m.fl.

Når teaterkompaniet Vinge/Müller spiller sin første forestilling i Norge siden 2018 og sin første i Oslo siden 2010, er det en stor begivenhet. For ikke lenge siden ble det offentliggjort at kompaniet har inngått samarbeid med Det Norske Teatret, men for et kompani som i hele sin eksistens har jobbet kompromissløst og overskridende, har det vært et spørsmål om det går an å følge den norske teaterinstitusjonens begrensninger uten at det går på akkord med kunsten. Når dét er sagt, har teaterinstitusjonen også noen ressurser som absolutt tjener kunst av en viss størrelse. Vinge/Müllers kompromissløshet skaper noen forventninger hos publikum. Disse forventningene tar kompaniet med seg inn i kommunikasjonen med publikum, og vi får en fiksjonskontrakt preget av aksept, spenning og vilje til overgivelse til kunsten.

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Teater

Teater

Dyrene i Hakke­bakke­skogen av Thorbjørn Egner

«Dyrene i Hakkebakkeskogen» overbeviser ikke om hvorfor skuespillet skal settes opp, men kommer likevel til å glede et stort publikum.

Teater

Spør skogen

Uforløyst kvardagsfilosofi er ikkje nok til å lage godt teater av Morten Abels songar.

Barneteater

Nysgjer­rigper

Ei opplevingsrik framsyning som gir mat til undringa hjå dei minste.