AME­RI­KAS TAPTE SIVI­LI­SASJON

DAGLIGLIV: Coit Tower i San Francisco er utsmykket med veggmalerier som ble satt i gang gjennom New Deal-kunstprogrammene. «City Life» av Victor Arnautoff forteller blant annet historier en bilulykke i midten av bildet og et ran nederst til høyre.DAGLIGLIV: Coit Tower i San Francisco er utsmykket med veggmalerier som ble satt i gang gjennom New Deal-kunstprogrammene. «City Life» av Victor Arnautoff forteller blant annet historier en bilulykke i midten av bildet og et ran nederst til høyre.

KULTUR: På 1930-tallet ble amerikanske kunstnere og forfattere satt i statens tjeneste. Hva produserte de, og hva gjenstår av denne arven?

Etter det splittende amerikanske presidentvalget står USA igjen ved en korsvei. Å fortsette med politikken som har vært ført de siste 40 årene, vil etter alle solemerker ikke være i stand til å gjenreise tilliten i samfunnet. Med depresjonen som har kommet i kjølvannet av koronakrisa, skrives det om å gjenreise det store New Deal-programmet fra 1930-tallet. Allerede i 2019, før pandemien, ble ideen lansert av kongresskvinnen Alexandria Ocasio-Cortez i en moderne og grønn versjon: The Green New Deal.

Dokument