Essay

Et spørsmål om verdighet

I dag skal Forfatterforeningen igjen diskutere æresretten. Jesús Alcalá trekker linjer til franske forfatteres krigoppgjør.

UFORSONLIG: Albert Camus gjorde strykninger i «Myten om Sisyfos» for å få den utgitt i det okkuperte Frankrike. Samtidig var han opptatt av å «utrydde den sykdommen» forræderiet utgjorde. Etter en debatt med forfatterkollegaen François Mauriac besinnet han seg og vektla tilgivelse. FOTO: DOOMIS LEAN, LIFE/GETTY IMAGES Loomis DeanUFORSONLIG: Albert Camus gjorde strykninger i «Myten om Sisyfos» for å få den utgitt i det okkuperte Frankrike. Samtidig var han opptatt av å «utrydde den sykdommen» forræderiet utgjorde. Etter en debatt med forfatterkollegaen François Mauriac besinnet han seg og vektla tilgivelse. FOTO: DOOMIS LEAN, LIFE/GETTY IMAGES Loomis Dean

Unnskyld! Vi har sett uretten, og vi vil vise at vi har sett den. Så på vegne av Forfatterforeningen vil jeg si unnskyld!

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kultur

På tampen

Kva er verst for NRKs truverd: å krevja ute­sten­ging av Israel eller å lata som at Eurovision eksisterer i «drøm og fantasier»?

Historie

Nesten alle filmene om okku­pa­sjonstida har kommet de siste 25 årene.

Historie

Arne sang «Ja, vi elsker» for første gang. Bjarne ventet på at faren skulle komme hjem. I dag er det 80 år siden freden kom til Norge.