Naturligvis

På sauesank

Vi utnytter bare halvparten av utmarka i landet. Det burde vært flere her.

FJELLETS SLÅTTEKAR: Årlig blir det høstet fôrverdier tilsvarende en milliard kroner i utmarka – særlig av sauer – men vi kunne brukt mye mer, skriver Kathrine Kinn. Her fra sauesanking på Hardangervidda. FOTO: EIRIK BREKKE, BERGENS TIDENDE/NTB SCANPIX EIRIK BREKKEFJELLETS SLÅTTEKAR: Årlig blir det høstet fôrverdier tilsvarende en milliard kroner i utmarka – særlig av sauer – men vi kunne brukt mye mer, skriver Kathrine Kinn. Her fra sauesanking på Hardangervidda. FOTO: EIRIK BREKKE, BERGENS TIDENDE/NTB SCANPIX EIRIK BREKKE

Jeg har akkurat gått på trynet i utkanten av ei myr. Jeg orker ikke å reise meg, og blir liggende. Sauebjella jeg var nær blir fjernere. Oppturen er at foran meg står en stor blåbærtue. Andpusten og rødsprengt i ansiktet ligger jeg på magen og soper i meg blåbær. På sikringsradioen hører jeg at sauen er observert. Noen lenger opp i lia legger på sprang for å få søya på rett kurs. Det er bare å reise seg og begynne å gå etter bjellelyden igjen.

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Naturligvis

Når poli­ti­kerne ikke tar klimaet på alvor, kan vel jeg også gi blaffen?

Arbeid er ikke lenger den største innsats­fak­toren i jordbruket, nå er det kapital.

Flaks, tilfel­dig­heter og naturlover har ført til et resultat som overgår våre villeste fantasier.