Pom Poko: Albumdebuterer med et distinkt uttrykk som har bakgrunn i bassistens uttrykte ønske om å prøve å spille punk.

Ting tar tid

ALLE SAMMEN, SAMMEN: Banddemokratiet er absolutt, alle har eierskap til alt. Og låtene kommer når de spiller sammen. Christopher Olssøn

To år etter deres første gode Bylarm-opplevelse, med et «Fuck bransjen» i ryggen, er Pom Poko tilbake på bransjefestivalen. Med seg har de sin ferske, Bella Union-utgitte debutplate.

Folk fikk for alvor øynene opp for Pom Poko på bransjefestivalene for to år siden, men det var først på fredag bandet slapp debutalbumet «Birthday», på kredible Bella Union. Når vi nå møter bandet er det på Dansens Hus i Oslo, nettopp der de for første gang møtte sin kommende plateselskapssjef, den smått legendariske Simon Raymonde. Dette var under Bylarm 2017, og kvartetten sto i lang kø for å gi ham en klistrelapp med navn og spilletidspunkt senere på kvelden. Raymonde kom på konserten, noe de i dag tror skyldes anbefalinger fra label-kollegaer i Broen mer enn deres desperate fraser for å overbevis ham om at nettopp Pom Poko måtte bli gitt ut på nettopp dette indieselskapet.

Musikkmagasinet