Du kan bla til neste sideBla med piltastene
Reisebrev

Farsunds fristelser

Under brua i Farsund ligger kuskjell klare til å sankes. Smaker de egentlig godt?

Som i Italia!: Vi ser på italiensk gatemat som gourmet. Kan vi ikke få til det samme med den norske?, spør Andreas Viestad og prøver å gjøre Farsund-klassikeren snadderloff great again. Foto: Cecilie Nilsen

Jeg vil verken være snobb eller påtatt folkelig og rope etter kjøttkaker, så jeg tar meg en bit av kuskjellet når jeg får det servert på sommer­båtens tilstelning i Farsund. Ifølge Andreas Viestad, ­matskribent og primus motor på Geitmyra matkultursenter, skal smaken være «destillert sjø». Først og fremst syns jeg biten er oppsiktsvekkende hard. Hard og seig.

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?