Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Vi finner kanskje aldri ungdomskilden, men ny forskning viser at et lite molekyl kan restaurere flere aldringssvekkelser.

Nøkkelen til anti-aldring?

Kampen mot rynkene: Kim Kardashian (43) uttalte nylig at hun har rundt ti år igjen til å «se bra ut». Etter det planlegger hun å kaste inn håndkleet mot alderdommen. Foto: Angela Weiss, AFP/NTB

I flere tiår har forskere verden over arbeidet for å finne noe som kan bremse eller til og med reversere aldringsprosessene, og dermed også de mange sykdommene som følger med aldring. Som Alzheimer, Parkinson, ulike typer hjertelidelser og kreft. Med andre ord: mesteparten av det helsebudsjettene går med til å ta seg av. Nesten hvert år har det vært noen som har annonsert at de har funnet en mulig kandidat til dette. Rundt tusenårsskifte var det mye optimisme, grunnet gjennombrudd som stamceller, Hugo-prosjektet (som skulle kartlegge hele det menneskelige genomet) og så videre. Jeg var selv innom flere internasjonale anti-aldringskonferanser i denne perioden – som observatør – og skrev også bok om denne forskningen («Det fornybare mennesket: stamceller og jakten på evig liv»).