Ja, visst nytter det med kamp!
Streiker styrker den norske modellen, ikke omvendt.
Mindre enn 2 prosent av virksomhetene i norsk serveringsbransje har tariffavtale. Lørdag skrev Klassekampen om noen som har fått til det få andre i bransjen får til: meldt seg inn i fagforening, rekruttert kolleger og fått på plass tariffavtaler. Ikke få forteller at de er inspirert av kamper andre har stått i. Amalie Tørnvall Raaen snakket med en venninne som jobbet på Espresso House i Oslo og fortalte om høyere timelønn og nye goder etter at kaffebaren som den første i konsernet nylig fikk på plass tariffavtale. Raaen forteller at hun googlet «Hva er en tariffavtale?» og «Hva er Fellesforbundet?» Så tok hun kontakt med kollegene på kaffebaren i Trondheim og spurte: «Hvem er med?»
Les hele Klassekampen på nett
Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.
Bli abonnent