Det har blitt dyrt å handle dagligvarer, men – uten å være moralist – er det et par ting ved daglige innkjøp jeg ikke forstår meg på. Mange har for vane å kjøpe vann på flaske, som fast rutine på vei til jobben. Hvorfor ikke kjøpe én flaske, som du fyller med verdens reineste vann fra springen hver morgen? En halvliter vann i kiosken koster pluss minus 20 kroner. Et gjennomsnittsår inneholder 226 arbeidsdager = 4520 totalt bortkasta kroner! Så er det dette med å kaste mat, som jeg heller ikke skjønner bæret av. Statistikken forteller at hver og en av oss i gjennomsnitt kaster 42 kilo mat i året. Med hånda på hjertet tør jeg påstå at jeg aldri kaster mat. Og det er på ingen måte noen vanskelig øvelse. Den er faktisk så enkel å utføre at jeg aldri tenker over saken. Har jeg tatt for mye på tallerken, varmer jeg opp restene dagen etter – som en smakfull forrett til fiskegratengen eller karbonadene. Kan dette virkelig være så vanskelig?