Du kan bla til neste sideBla med piltastene
Anmeldelse

Baconfett og bedehus

Mat: Arild Rossebøs komle er tynn, men mettet med trist historie.

ORIGINALER: Arild Rossebø risser opp et nyansert avtrykk av en skranglete 70-tallsfamilie.FOTO: FLAMME FORLAG
Roman

Arild Rossebø

Den siste komle

Roman

Flamme Forlag 2022, 102 sider

Jeg har alltid misunt vestlendinger to spesifikke ting: den sterke regionale identiteten og (langt viktigere) mattradisjonene. De henger selvsagt sammen, som haugesunderen Arild Rossebø viser i sin voksendebut, «Den siste komle». Romanen forespeiler å handle om «mat og tradisjoner», som jo i heldige tider går ut på det samme og kan skape mangt et lykkelig øyeblikk, både for hodet og magen.

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?