Du kan bla til neste sideBla med piltastene

26 år etter at fredsavtalen gjorde slutt på Bosnia-krigen, lever førkrigstidas ekspansasjonsdrøm videre i Serbia:

GAMLE IDEER I NY DRAKT

ETTERSØKT: Vjercia Radeta, visepresident i det ultranasjonalistiske ytre høyre-partiet Det serbiske radikale parti (SRS) fotografert på sitt kontor i bydelen Zemun i Beograd. Radeta er ettersøkt av Interpol for forakt for retten i Haag, anklaget for å ha bestukket, truet og manipulert vitner i rettssaken mot krigsforbryterdømte Vojislav Seselj. Serbia nekter å utlevere henne.

VIL EKSPANDERE: Det serbiske radikale parti (SRS) fortsetter å jobbe for å etablere ett land for alle serbere. Samtidig har Serbias regjering lansert et nytt begrep: «den serbiske verden».

NASJONALISTER: Det belastede begrepet Stor-Serbia er det få andre enn SRS som fortsatt tar i bruk. Her er en pappgjengivelse av partiets logo fra kontoret til visepresident Vjercia Radeta. RESTER: I askebegeret til Vjercia Radeta ligger stumper av Winston-sigaretter. SRS var tidligere blant de største partiene i landet, men har nå rundt 2 prosent av stemmene. BIBLIOGRAFI: Partileder Vojislav Šešelj har skrevet omlag 200 bøker, mange av dem er preget av straffedomstolen i Haag, rettsdokumemnter og personangrep på hans politiske fiender. Her er noen av bøkene hans i inngangspartiet hos SRS.
Git: master, Build env: production, running in production mode, Sanity: production