Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Stortingets administrasjon vil ikke reagere mot presidentens regelbrudd i pendlerboligbruken:

Raser mot ulik behandling

URETT: Kronisk syke Marianne Evensen ble uskyldig dømt til fengsel etter uriktige anklager om trygdesvindel. Nå reagerer hun med vantro på at Stortingets administrasjon ikke vil reagere etter avsløringer om at Stortingspresidenten har fått pendlerleilighet på falskt grunnlag i flere år. FOTO: CHRISTOPHER OLSSØN Christopher Olsson

ULIKT: Ofre for Nav-skandalen er rasende over at stortingspresident Eva Kristin Hansen slipper uten reaksjon etter å ha fått stortingsleilighet på uriktig grunnlag i årevis.

Stortingsdirektør Marianne Andreassen gjorde det onsdag klart overfor Adresseavisen at stortingsadministrasjonen ikke vil foreta seg noe i saken om at stortingspresidenten i årevis disponerte pendlerleilighet i brudd med regelverket. Begrunnelsen er at «flere representanter» har misforstått regelverket. At administrasjonen legger saken død, skaper sterke reaksjoner blant Nav-brukere. De lever innenfor et langt strengere regime, hvor det å si «jeg misforsto» ofte ikke er nok til å slippe reaksjoner.