Han fikk oppmerksomhet både på stand-up-scenen og teaterscenen, men det var på kinolerretet han virkelig skulle gjøre inntrykk. Først som radio-DJ, som skulle gjøre ham verdenskjent, og seinere som psykolog, ulike professorer, en utkledd husholderske og som finneren av et mystisk brettspill. I dag er det 70 år siden skuespiller og komiker Robin Williams ble født. Williams var en mester på improvisasjon. Det fikk Matt Damon erfare. Husker du scenen fra «Good Will Hunting», der Williams’ karakter Sean Maguire forteller at kona hans pleide å prompe i søvne, og at det en gang var så høyt av hunden våknet? Det sto ikke i manus. Man kan se at Damon forsiktig ser bort på innspillingslederen for å få bekreftet at han skal spille med. Det klarer han med glans. Det er verre med kameramannen. Han ler så hardt at kameraet rister under hele sekvensen.
Å bortforklare ulikhet er høyresidas strategi fram mot valgkampen.
Forskjellsfornekting
Som leser av Klassekampen er det ikke sikkert du har fått det med deg. Men i aviser med mer høyreorienterte lesere foregår det en annonsekampanje for noe som kaller seg «aksjon for borgerlig valgseier». Foreningen er bekymret for at «de påstått økende forskjellene» skal prege hele valgkampen, og samler inn penger til å spre motinformasjon i form av annonser og opplysningsskrifter. Samtidig har Erna Solberg latt seg intervjue om at formuene til Høyres største sponsorer har økt kraftig under hennes regjeringstid. Journalisten hadde åpenbart planlagt at intervjuet skulle handle om økende ulikhet, men Solberg svarer med hurrarop for de rike og slår fast at hun ikke er så opptatt av å snakke om sosial ulikhet, hun kaller det «et metabegrep».
Økonomene Morten Jerven, Erik S. Reinert, Maria Walberg, Rune Skarstein, Chr. Anton Smedshaug og Marie Sneve Martinussen skriver onsdager i Klassekampen.