Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Biler og bål: Er blant ingrediensene når Kristin Vollset, bergenseren de lokale kaller «Norwigi», lager musikk fra indre Dublin.

Gateballader

STAMMERITUALER I DEN NYE LØRDAGSKVELDEN: Denne gangen i St. Teresa’s Gardens, Dublin 8. Der The Musical Slave i flere år bodde og virket, og tok del i den sosiale gatekulturen med bilkjøring, sang, dans, fest og bål. FOTO: STILLS FRA VIDEOEN/UP YOUR HOLE PRODUCTIONS

Kjærlige skildringer av arbeiderklasse og frihetstrang er kjernen i det musikalske prosjektet til Kristin Vollset aka The Musical Slave.

The Musical Slave er gatemusiker. Hun har lenge hatt en kjærlighet til og fascinasjon for området The Liberties i Dublin, og den ferske musikkvideoen hennes «They Can’t Stop You» er autentiske opptak fra en enorm gatefest i området. I videoen blir en 14-åring arrestert av politiet og kjørt bort fra festen mellom blokkene. Kristin Vollset, bergenseren bak Den musikalske slaven, har lagt sin elsk på dette autonome og alternative miljøet. På slutten av videoen har hun en skriftlig kommentar til politiet, som hun mener diskriminerer folkene i dette området.