Du kan bla til neste sideBla med piltastene
Fiskeri

Fiskehoteller uten folk

Fryselagre beskyldes for å gi for lite tilbake til lokalsamfunnet:

ÅPENT: Administrerende direktør Lars Valdermo ved Troms Fryseterminal sier de tilbyr en tjeneste som norsk fiskerinæring har mye bruk for. Fiskerikjøpernes forening kritiserer fryselagrene for å drive ulønnsomt. Ole magnus rapp

Dagens trålere har fryseri om bord og leverer frossen torsk, reke og annet råstoff til frysehotellene. Etter mellomlagringen blir de sendt videre for bearbeiding, blant annet i Kina. Mange av trålerne er forpliktet til å tilby fisk til landanlegg, men det strides om hvorvidt trålerrederiene innfrir denne plikten.

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?