Du kan bla til neste sideBla med piltastene
Kronikk

En del av klimaproblemet

Oppdrettsnæringen er en miljøversting. Skal den få leve videre, må den omstilles og reguleres kraftig.

TRIST LAKS: Hittil i år har 300.000 oppdrettslaks rømt. Næringen forurenser fjorder og truer villfiskbestanden, skriver forfatterne. Laks i mære på SalMar på Frøya i Trøndelag.FOTO: GORM KALLESTAD, NTB SCANPIX Gorm Kallestad

At konsumet av kjøtt på globalt plan må begrenses for å stanse klimaendringene, er gammelt nytt. En omdømmeskadd norsk lakseindustri forsøker å svinge seg opp som en del av løsningen. Storskala oppdrett av laks i åpne sjøbaserte anlegg er like mye en del av problemet som kraftforbasert kjøttproduksjon på land.

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?