Du kan bla til neste sideBla med piltastene

N-ordet: Faller den triple bunnen ut når et norsk publikum synger med, på konsert med Kendrick Lamar eller Randy Newman?

Ute av sitt element

EUROPEISK RAP-PUBLIKUM: I noenlunde representativt utvalg, i form av første rad under Kendrick Lamars opptreden i Hyde Park i London, sommeren 2016. FOTO: SIMONE JOYNER/GETTY IMAGES Simone Joyner

Om titusenvis av norske tenåringer roper «nigga» i kor en fredagskveld i Bærum uten at noen hører det problematiske – er det da et problem?

Man har kanskje gjentattdet ved enhver mulig anledning her i disse spaltene. Allikevel er det ikke før man står der ute ved Telenor Arena i Bærum, i en kaotisk og tilsynelatende endeløs kø med mer eller mindre synlig feststemt norsk ungdommer (som allikevel oppfører seg mer disiplinert enn på «folkefest i Kollen», si!) – ikke før i køen der ute er det man tar det fullt og helt innover seg, at en såpass avansert og mangefasettert artist som Kendrick Lamar har blitt popikon for et purungt publikum. Det er faktisk unikt, det har i hvert fall ikke skjedd noe lignende siden Prince sin storhetstid på åttitallet.