Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Vandring: Nå om dagen er det mye Setesdalstoner hos Annbjørg Lien og Bjørn Ole Rasch. Vi penset dem over på Hollywood.

Ut i musikken

Et folkeeventyr fra virkeligheten: Historien om huset og hjemmestudioet til Annbjørg Lien og Bjørn Ole Rasch er en parabel på hvordan ideer reiser fra folk til folk.
Tom Henning Bratlie

Rundt forrige århundreskifte gikk en flokk sauer seg vill i Seljord. Vi dro hjem til Annbjørg Lien for å nøste opp den merkverdige musikalske sommerfugleffekten hendelsen utløste.

En gang i sin barndom, sannsynligvis på en bygdekino et sted her nede i utkanten av Kristiansand, så en liten odelsgutt og senere bonde Disneytegnefilmen «Steamboat Willie». Den syv minutter lange animasjonen fra 1928 var den første utgitte filmen med Mikke Mus, og ble således starten på hele Disney-imperiet. Men det satte tydeligvis i gang prosesser hos en liten pjokk her nede på Sørlandet også. For langt senere, da gutten hadde blitt pensjonert bonde, bygde han først en uvanlig, enorm garasje utenfor huset til broren sin, nede ved vannkanten i Randesund. Så gikk Wiggo Olsen, som han het, inn i garasjen. Og der bygget han i løpet av sine ledige stunder som pensjonist en replika av en klassisk sørstatsamerikansk elvebåt.

Git: main, Build env: production, running in production mode, Sanity: production