Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Maten vår

  • I de siste årene har det kommet flere bøker som avdekker at vi, til tross for at vi egentlig kunne spist godt, ofte spiser søppel. Vi spiser transfett i kaker og kjeks, som fører til økt risiko for hjerte- og karsykdommer. Smaksforsterkere kan i større doser ta livet av rotter, men piffer opp billigmat. Denne uka har Niels Christan Geelmuydens bok «Sannheten på bordet» fått fart i samtalen rundt kjøkkenbordet og debatten i offentligheten. Han anklager myndighetene for å dekke over og la seg presse til å høyne grenseverdiene for giftstoffer i mat. Mattilsynet svarer at påstandene er grunnløse. «Forskerne jobber hele tiden for å bringe fram ny kunnskap for at vi skal være mest mulig sikre i de tilfeller der vi må akseptere at det finnes miljøgifter i maten,» skriver direktør i Mattilsynet Harald Gjein.