Klassekampens sommerbåt

Klassekampen kaster loss igjen! Fra 24. juli til 7. august reiser vi langs norskekysten med seilskuta Goxsheim. Vi reiser fra Mo i Rana i nord, sørover mot Trondheim som siste havn.

Underveis stiller vi i stand en rekke arrangementer. Vi vil blant annet by på politikk, litteratur, kunst og musikk! Våre journalister og redaktører pakker slappkista og er klare for å rapportere fra deler av Helgelandskysten og Trondheimsfjorden. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle interesserte.

Vi kommer til å legge ut oppdateringer fra arrangementene og båtens ferd på Facebook og Instagram, og arrangementene vil bli strømmet på våre nettsider, så du kan følge ferden selv om du ikke kan delta.

Program:

24/7: Mo i Rana

Offisiell åpning av Klassekampens sommerbåt. Det blir tale ved administrerende direktør Christian Samuelsen og varaordfører Anita Sollie overrekker kommunevåpenet. Syver Olstad spiller Internasjonalen på trekkspill. Deretter følger debatt om bærekraftig utdannings- og distriktstruktur. Vi stiller spørsmålet: hvordan skaper man gode utdanningsinstitusjoner i distriktene? I panelet er Bjørnar Skjæran (Ap), Jenny Myklebust (Folkeaksjonen for høyere utdanning i Helgeland) Åshild Pettersen (SV) og Kurt Are Einmo (Sp). Samtalen ledes av Aleksander Åsnes.

Sted: Koks bar. Tid: kl. 18.

25/7 Sandnessjøen

«Distrikter og økende ulikhet– den nye normalen?» Vi inviterer til samtale om sosiale forskjeller og distrikts- og boligpolitikk med Bente Aasjord og Håvard Teigen.

Sted: Havnafestivalen. Tid: kl. 18

26/7 Mosjøen

«En grønn industripolitikk for fremtiden?»

Vi inviterer til debatt om hvor fremtidens kraftbehov skal komme fra og hvordan vi skal løse det grønne skiftet. Med Geir Jørgensen (R), Siv Mossleth (Sp), Thomas Johansen (MDG) og Bård Ludvig Thorheim (H).

Sted: Lokaln. Tid: Kl. 18

27/7 Tjøtta

Boksamtale med Roy Jacobsen med Bokmagasinets redaktør Karin Haugen.

Sted: Tjøtta gjestegård. Tid: Kl. 18:00

28/7 Vega 

DJ-set og samtale med Polardegos. Jørgen «Joddski» Nordeng om punk, samplingskultur og Polardegos i samtale med Martin Bjørnersen (Musikkmagasinet) + eksklusivt Polardegos dj-sett med Jørgen Nordeng og Rune Mareliussen.

Sted: Kafeen på Verdensarvmuseet. Tid: 20:00

29/7 Brønnøysund

"Lokalt rotfesta." Samtale med Musikkmagasinet og konsert. Hvordan er det å drive festival i og for et lokalsamfunn, som veldedig stiftelse, i møte med pandemien og i konkurranse med kommersielle aktører om private og offentlige midler? Det skal festivalsjef Morten Horn, som for lengst er i gang med forberedelsene til Rootsfestivalens dobbelutsatte tjueårsjubileum i 2022, snakke om i møte med Musikkmagasinets Martin Bjørnersen, etterfulgt av akustisk mini-konsert med Publiners.

Sted: Kred. Tid: Kl. 18

30/7 Rørvik

«Hvem får penga?» Vi inviterer til debatt om sjømatnæringen, skattlegging og superprofitt med Øyvind André Haram (Sjømat Norge) Cecilie Myrseth (Ap) Tommy Reinås (MDG) og Lars Haltbrekken (SV).

Sted: Norveg, Kystmuseet Rørvik. Tid: 14.30

31/7 Namsos

«100 år med streik». Lokalhistoriker og journalist Espen Sandmo holder foredrag om streik, arbeiderhistorie og Namsos røde tilhørighet.

Sted: Ved båten. Tid: kl. 14

2/8 Brekstad

«Ikke lenger vårt forsvar?» Debatt om amerikansk tilstedeværelse på norsk jord og bombefly.

Deltakere: Ordfører Tom Myrvold (H), Torgeir Knag Fylkesnes (SV) og Hedda Langemyr (Utsyn)

Sted: BarRock. Tid: kl. 18

3/8 Hylla

Møt oss på brygga og slå av en prat med ansvarlig redaktør Mari Skurdal. Vi serverer mat!

Sted: På brygga. Tid: Kl. 12

4/8 Steinkjer

«Rødgrønn samling – veien etter valget». Vi inviterer til politisk samtale om veien etter valget med Marit Arnstad og Ingvild Kjerkol.

Deltakere: Marit Arnstad (Sp) og Ingvild Kjerkol (Ap)

Sted: Vårt hjem. Tid: kl. 18

5/8 Levanger

«Vinden snur?» Vi inviterer til debatt om hvorvidt vindkraft er vårt nye industrieventyr med Ståle Johansen (Kværner Verdal/ Fellesforbundet) og Maja Kristine Jåma (NSR) og Else Seker (R).

Sted: Sjøparken. Tid: kl. 14

6/8. Stjørdal

«Vår alles felles fiende?» Vi inviterer til debatt om basepolitikk og forholdet til Russland med Tormod Heier, Hårek Elvenes (H) og Ingeborg Breines (Internasjonal Kvinneliga for Fred & Frihet). Ordstyrer er ansvarlig redaktør Mari Skurdal.

Sted: Stjørdal sportsbar. Tid: Kl. 18

7/8 Trondheim

«Hva er modernisme?» I samtale med vår kulturredaktør Bendik Wold diskuterer William Heimdal og Håkon Bleken modernismens bestanddeler.

Sted: Cafe Ni Muser. Tid: kl. 14:00

Kveldstid Trondheim: Vi inviterer til sommerfest for gamle og nye abonnenter. Det blir konsert med Juno.

Sted: Cafe Ni Muser Tid: Kl. 20:00

Obs: Vi tar forbehold om at endringer i programmet kan forekomme.

Har du tips og innspill til ruta, ta gjerne kontakt med ansvarlig for sommerbåten, Ingvild Haraldsen på ingvildh@klassekampen.no.

Git: master, Build env: production, running in production mode, Sanity: production