HARDT PRESSET: Da Klassekampen møtte Lizavieta Merliak i august, hadde hun akkurat sluppet ut etter 20 timer i fengsel. Her sammen med Andreij Khanevitsj på kontoret til den uavhengige fagforeningen Bitu. FOTO: PIOTR MARKIELAU
MAKTDEMONSTRASJON: En ung kvinne med et barn på armen viser v-tegnet foran en rad med opprørspoliti i hovedstaden Minsk. Kvinner har fått en fremtredende plass i opprørsbevegelsen, både blant lederskapet og på gatenivå. FOTO: MAXIM SARYCHAU
AVMÅLT: En mann roter i jorda i en landsby nord for Minsk. Han støtter ikke Aleksandr Lukasjenko, men har ikke tro på at opprøret vil forandre noen stor forandring.
UAKKREDITERT: Den hviterussiske journalisten Katarina Andreeva har til sammen blitt arrestert fem ganger i jobben i hjemlandet. Nylig ga hun også ut en bok om hvite­russere som kjemper i krigen Øst-Ukraina.
Serie

Klassekampen i Hviterussland

Aleksandr Lukasjenko, som har sittet med makta i Hviterussland de siste 26 årene, hevder å ha vunnet valget 9. august med rundt 80 prosent av stemmene. I en reportasjeserie fra Hviterussland ser Klassekampen nærmere på opprøret etter valget.

Git: master, Env: production, Sanity: production