HELE VEIEN TIL BANKEN: Brødrene Adolfsen har god grunn til å smile. Selv under koronakrisa har PPG, som driver med barnehageeiendom, gjort det skarpt. FOTO: INGAR STORFJELL, AFTENPOSTENSØKKRIKE: Brødreparet Roger og Kristian Adolfsen (til venstre) har blitt enormt rike på barnehager og sitter igjen med flere milliarder i kontanter etter å ha solgt barnehage-eiendommer til Australia.
FOTO: FRODE HANSEN, VG/NTB SCANPIXTRENGTE DE PRIVATE: Kristin Halvorsen var SV-leder og finansminister da hun presset barnehage­reformen igjennom. Hun måtte ha private med for å få full barnehagedekning, sier hun. FOTO: SIV DOLMENMILLIONBUTIKK: Kjersti og Bjørn Grønmyr (i midten) har bygd opp barnehagekjeden Gnist, som i fjor solgte elleve bygg til det australske fondet Whitehelm Capital for en ukjent sum. Ekteparet har fra før tatt ut store utbytter fra barnehageselskapet. FOTO: RUNE PETTER NESS, ADRESSEAVISEN

Børs og barnehage

Hvordan ble barnehager et lukrativt investeringsobjekt? I en serie artikler har Klassekampen gransket hvordan brødrene Kristian og Roger Adolfsen har blitt milliardærer på norske barnehager.