Enkel kost
Den korthugde formen skygger for alvoret i Anders Norstads matpolitiske brannfakkel av en bok.


Anders Norstad
Maten vår. Det du ikke får vite om norsk mat – og prisen vi må betale
Frisk forlag 2025, 159 sider
Dagligvarekartellene tjener seg styrtrike på å selge oss søppelmat. De utnytter dyrtida til å skru opp prisene, for slik å forsterke griskflasjonen. Det er så provoserende, og jeg er blant dem som i årevis har spurt meg selv hvorfor folk ikke er sintere. Vel, folk er sintere enn det kanskje virker som. For på SoMe, blant podkastlytterne og på folkemøter landet over, koker det – man kan nesten få inntrykk av at et genuint opprør er på gang. Blant anførerne er en mann som heter Anders Norstad, sammen med ernæringsbiologen Marit Kolby (som også har skrevet forord til Norstads bok). Til sammen har de flere følgere på Instagram enn Klassekampen og Nationen har daglige lesere.
Les hele Klassekampen på nett
Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.
Bli abonnent