Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Argentinas presidentkandidat Javier Milei sammenliknes ofte med Donald Trump, men det er ikke gitt hvem som er den farligste av de to.

En argentinsk Trump?

Den nyliberale utopi: Det er ikke så rart at argentinere støtter Mileis ønske om å avvikle staten, skriver Tor Opsvik. Her fra en markering til støtte for presidentkandidaten. FOTO: LUIS ROBAYO, NTB / AFP

Den populistiske ytrehøyrekandidaten Javier Milei leder på meningsmålingene før første valgomgang i Argentina den 22. oktober. Javier Milei er en markedsfundamentalistisk økonom som i flere år har sittet som gjest i ulike debattprogrammer på tv i Argentina og kommentert økonomi og politikk. Ganske ofte har han vært eitrende forbanna, og dette oppriktige sinnet er nok noe mange argentinere kan identifisere seg med. Han har svært liten politisk erfaring og er ikke tilknyttet noen av de tre politiske blokkene som har styrt Argentina i over hundre år – det radikale partiet, peronistene og de militære – og det er både overraskende og skremmende at han ligger an til å bli Argentinas neste president.