Du kan bla til neste sideBla med piltastene

NRK gjør det igjen: De kaller inn Tori Aarseth som Assange-ekspert og lar henne opptre som talerør for den amerikanske overmakten.

Tjenerinnens beretning

SANNHETSVITNE: Aarseth har flere ganger framsatt uriktige påstander om Assange i NRK, skriver Gisle Selnes. Her fra Urix 26. januar 2022. SKJERMDUMP FRA NRK

Tusen takk for at dokker gjor’ oss litt klokar på dette her», avsluttet programleder Arne Egil Tønset innslaget om Assange på «Helgemorgen» (NRK P2) søndag 27. august med å si. Adressatene var politisk kommentator Harald Stanghelle, frilansjournalist Tori Aarseth og undertegnede. For min egen del var jeg nøyaktig like klok etter innslaget som før det begynte: Det bekreftet hvor håpløs NRKs dekning av utenrikspolitisk stoff kan være, selv – eller kanskje særlig – når de liksom skal gå i dybden. Researchen er så godt som fraværende, og viktigere enn å prøve å forstå hva saken dreier seg om, er det å gi inntrykk av at man er «balansert» og lar «ulike stemmer slippe til» – uavhengig av om disse stemmene tilhører noen som har brukt tid på å sette seg inn i saken eller ikke.