Du kan bla til neste sideBla med piltastene

En dom over den populære opposisjonspolitikeren Ousmane Sonko har satt gatene i fyr i Dakar. Kan uroen utarte til en borgerkrig?

Hvor går Senegal?

URO: Nylig oppfordret opposisjonspolitikeren Ousmane Sonko til sivil ulydighet i Senegal, og hovedstaden kokte over i voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker, skriver forfatterne. Her fra Dakar. FOTO: JOHN WESSELS / AFP / NTB

Tykk svart røyk slynget seg over Dakars tak, mens biler, busser og butikker ble satt i brann. Smellene fra politiets og militærets tåregasspatroner tok over for den vanlige trafikkstøyen da titusenvis av demonstranter nylig strømmet ut i hovedstadens gater. De protesterte mot det de så som en politisk motivert dom over den karismatiske, populære opposisjonspolitikeren, og grunnleggeren av patriotpartiet PASTEF, Ousmane Sonko. Han ble anklaget for gjentatte ganger å ha voldtatt og kommet med drapstrusler mot en da 20 år gammel ansatt, Adji Sarr, ved en av byens massasjeklinikker, men ble i stedet dømt til to års fengsel for å «korrumpere ungdommen», det vil si å ha presset en person under 21 år til «overskridelser».