Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Vi står overfor muligheten for en storkrig. Nå må vi tvinge partene til forhandlingsbordet, skriver tidligere våpeninspektør Jørn Siljeholm.

Sannhet i krig – en advarsel

UKLARHETEN: I dagens situasjon er det eneste riktige å støtte Ukraina mot Russland – men uttalelser om riktig og gal side kan hindre grundig og objektiv gransking av påstander og hendelser, skriver forfatteren. Her sees den ukrainske presidenten Zelenskyj på en skjerm i «Russia Warcrimes House» under Davos-toppmøtet i mai. FOTO: FABRICE COFFRINI, AFP/NTB FABRICE COFFRINI

Vladimir Putin truer med atomvåpen, og i lys av at Russland har flere atomstridshoder på egen jord enn USA, er dette åpenbart en reell trussel. Det sies fra både norsk og andre lands etterretning at det ikke er særlig sannsynlig at Putin vil bruke disse, selv om en i det siste har blitt mer skeptisk til tidligere, forsiktige antakelser. Det snakkes nå om å skille mellom taktiske og strategiske atomvåpen. Det smalt i Nord Stream 1 og 2 for noen uker siden. Nå er brua mellom russisk territorium og Krim sprengt, sabotasje på den tyske jernbanen er oppdaget og russerne har igjen begynt å bombe sivile i Kyiv. Hva blir det neste?