Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Det er ikke vits med krem på fyrstekaka hvis naturen er ødelagt.

Vår felles pensjon

LA STÅ: Naturen er som vårt offentlige pensjonssparingssystem. Rasert, men mulig å gjenopprette, skriver Anna Blix.FOTO: ANNIKEN. C. MOHR Anniken C. Mohr /Klassekampen

Statsbudsjettet kom i går, og denne teksten er skrevet før det. Jeg tar likevel sjansen på å kritisere det som legges fram. Jeg kan jo ta feil. Det kan hende alle miljøorganisasjonene i dag er jublende lykkelige fordi regjeringen har lagt fram et budsjett som restaurerer masse myr, stanser store motorveiprosjekter, legger opp til storstilt bevaring av viktige arters leveområder og øker budsjettet for frivillig vern av skog med millioner. Men jeg tror ikke det. Denne regjeringen har ikke vært så ivrige på å sikre naturen og stanse klimaendringene som mange håpet på etter valget i fjor. Og i forkant av dette budsjettet har Støre varsla at det blir strammere framover.

Stefan Sundström, Anna Blix, Kathrine Kinn, Frans-Jan Parmentier, Anne Sverdrup-Thygeson og Lene Liebe Delsett skriver om natur, miljø og landbruk i Klassekampen hver fredag.