Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Schibsteds lokalaviser går tapende ut av årets lønnsoppgjør. Samtidig økte lønna til toppsjefen med fire millioner i fjor:

Redd for at ansatte slutter

SKUFFET: Ronny Bertelsen er klubbleder for Schibsteds fire lokalaviser på Vestlandet. Han forteller at redaksjonene er svært misfornøyde med årets lønnsoppgjør.

Journalistene i Schibsteds lokalaviser er skuffet over årets lønnsoppgjør. Klubbleder Ronny Bertelsen frykter lav lønn vil hindre rekruttering.

Lønnsforskjellene i Schibsted er betydelige: I fjor tjente konsernsjef Kristin Skogen Lund 17,1 millioner kroner. På den andre siden av skalaen ligger journalistene i Schibsteds fire lokalaviser på Vestlandet, som i snitt tjente 541.000 kroner.

– Jeg trodde jo at det denne gangen skulle være lokalavisenes tur. Der bomma jeg, sier Ronny Bertelsen, klubbleder for lokalavisene Bygdanytt, Vestnytt, Askøyværingen og Strilen.

Tidligere i år skrev Klassekampen om de store lønnsforskjellene i Schibsted. Lund økte 26 prosent i lønn i 2021. Journalistene i konsernets lokalaviser hadde i fjor en lønnsøkning på 2,3 prosent.

Bertelsen uttalte den gangen at de gikk inn i årets lønnsforhandlinger med høye forventninger.

Brudd i forhandlingene

Men det var en betuttet klubbleder som forlot forhandlingsrommet da oppgjøret var i havn.

– Kort oppsummert er redaksjonene svært skuffet etter årets oppgjør, sier Bertelsen.

Ifølge SSB har konsumprisindeksen steget med 5,7 prosent de siste tolv månedene. Det er flere tiår siden prisveksten i Norge var så høy. Det var med utgangspunkt i dette at lokalavisenes representanter gikk inn årets forhandlinger.

Det første kravet deres var på omtrent 14.000 kroner.

– Vi ble ganske overrasket over motkravet deres på 2500 kroner, sier Bertelsen.

Det ble fort tydelige at avstanden mellom partene var for stor. Forhandlingene endte med brudd, og journalistene fikk en lønnsøkning på 3000 kroner.

Med det sentrale oppgjøret forhandlet fram av Norsk Journalistlag ender journalistene opp med et årlig tillegg på 14.800 kroner.

Frykter for rekrutteringen

Nå frykter Bertelsen for konsekvensene av den treige lønnsutviklingen.

– Vi risikerer å miste noen av de flinke folkene i redaksjonene til andre bedrifter som betaler bedre.

Kristin Skogen Lund

Han er dessuten redd for rekrutteringen av nye journalister til avisene.

I februar omtalte Klassekampen en undersøkelse gjennomført av Landslaget for lokalaviser om mangelen på kvalifiserte søkere til lokalavisene.

Der kom det fram at tre av fire lokalavisredaktører mener det er blitt vanskeligere å rekruttere journalister. Nærmere 60 prosent svarte at de i løpet av de siste tre årene har fått færre enn fem søknader på utlyste stillinger.

– Opp gjennom årene har det vært mange tøffe lønnsoppgjør. De lokale forhandlingene har gitt lite. Faren med dette er jo at vi vil ha store problemer med å rekruttere nye flinke folk, sier Bertelsen.

– Grunn til å være skuffet

Dag Idar Tryggestad, leder for Norsk Journalistlag (NJ), mener journalistene har «all grunn til å være skuffet» over årets lønnsoppgjør.

– Schibsted opplever stor suksess, og journalistikken er en vesentlig del av den suksessen. Da er det rimelig at journalisten også får ta del i den suksessen gjennom lønnsoppgjørene.

«Vi risikerer å miste noen av de flinke folkene i redaksjonene til andre som betaler bedre»

RONNY BERTELSEN, KLUBBLEDER

Slik som klubblederen i lokalavisene er Tryggestad bekymret for hvordan dette vil påvirke rekrutteringen av nye journalister.

– Rekruttering av nye journalister er blitt et stort problem i bransjen. Det er det mange grunner til. Jeg er redd svak lønnsutvikling og dårlig forhandlingsklima vil forsterke denne situasjonen, sier han.

Har tillit til partene

Konserndirektør i Schibsteds nyhetsdivisjon Siv Juvik Tveitnes vil ikke kommentere på resultatet av lokalavisenes lønnsoppgjør, men skriver i en e-post at de har «full tillit til at partene lander oppgjørene på en måte som reflekterer bærekrafta i det enkelte mediehus».

– Klubblederen for lokalavisene frykter den treige lønnsutviklingen vil gjøre det vanskelig å rekruttere nye journalister?

«Vi er opptatt av at lokalaviser skal være attraktive arbeidsplasser for gode journalister. Lønn er et element, i tillegg er mulighet for kompetanseutvikling og et godt arbeidsmiljø også viktige faktorer i rekruttering og i det å beholde talent i bransjen», skriver Tveitnes, som legger til at dette er et felles ansvar mellom arbeidsgiver og arbeidstaker.

«Det reflekteres godt i årets sentrale oppgjør», skriver hun.

«Rekruttering av nye journalister er blitt et stort problem i bransjen. Det er det mange grunner til»

DAG IDAR TRYGGESTAD, LEDER I NORSK JOURNALISTLAG

Lønnsgap mellom avisene

VG, Aftenposten, E24, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende har ennå ikke hatt lønnsoppgjør i år. Etter fjorårets lokale lønnsoppgjør fikk VG og Aftenposten begge over 17.000 kroner i snitt per medlem. Det er nesten seks ganger så mye som kollegaene deres i lokalavisene fikk i år.

Dag Tryggestad i NJ minner om at det er naturlig med forskjeller i lønnsnivået til journalistene i VG og lokalavisene.

– Men det som er uforståelig, er at det ikke reflekteres i lønnsoppgjøret når aviser og medier går godt, sier Tryggestad.

Ifølge klubbleder Bertelsen går lokalavisene godt økonomisk.

– Så jeg ser ikke noen gode grunner til at vi ikke skal kunne begynne å ta igjen noe av gapet mellom oss og de andre avisene.

– Vi ligger kronemessig langt bak de andre. I år tipper jeg den avstanden bare vil bli større, sier klubblederen.

Tveitnes i Schibsted skriver at det er naturlig at de lokale lønnsoppgjørene får ulikt resultat.

«Forhandlingene foregår lokalt og må reflektere bærekrafta i det enkelte mediehus. Å sammenlikne resultatet av ulike lokale lønnsoppgjør gir derfor lite mening», skriver hun.

Retting 8. juli: I en tidligere versjon av denne saken sto det at journalistene i VG og Aftenposten i fjor fikk mer enn åtte ganger så mye i lønnsoppgjøret som journalistene i lokalavisene til Schibsted fikk i år. Det riktige er at de fikk nesten seks ganger så mye i lønnstillegg.

Git: master, Build env: production, running in production mode, Sanity: production