Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Stockholmsnatt, 2021: Det er ikke nødvendigvis våre barn som mangler språket til å snakke om drapet på rapperen Einár.

Budbringeren

EINÁR TIL MINNE: Stockholm minnes Einár etter drapet. Og en komplisert kulturell arv står igjen og vil leve videre, og vil ta nye uforutsigbare vendinger i et skjørt, segregert svensk samfunn. FOTO: CHRISTINE OLSSON/AP/NTB

Politikere og kommentatorer som etterlyser kritisk diskusjon om sammenheng mellom rapmusikk og vold på gateplan, har selv ignorert samtalen som foregår i selve musikken.

Det er en grå onsdag formiddag, 3. november i Dalen Centrum i Stockholms Söderort, ganske rett utenfor storbyens innerstad. Nærmere bestemt fire tunnelbana-stopp på Gröna Linjen fra sentrale Södermalm – og atten stopp pluss et T-banelinjeskifte fra Rinkeby, et av den svenske hovedstadens «särskilt utsatta områden», den mest alvorlige av den svenske politimyndighetens klassifisering for utsatte områder. Som har vært publisert og revidert siden 2015 og per i dag teller 61 lokalmiljøer over hele Sverige, med godt over en halv million svenske innbyggere som ifølge statistikken er åtte ganger mer utsatt for dødelig vold utøvd innen konflikter i kriminelle miljøer, enn resten av befolkningen.

Git: master, Build env: production, running in production mode, Sanity: production