Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Det er riktig og viktig at Den norske kirke viser solidaritet med Palestina.

Solidaritetsprinsippet

KRITISERT: Biskop Kari Veiteberg er en av dem som har møtt hard skyts for sitt engasjement for Palestina. Men uttalelsene var helt på sin plass, skriver Rania Jalal Al-Nahi. FOTO: HEIKO JUNGE / NTB Heiko Junge

Den norske kirke har havnet i ilden for uttalelser om Israel og Palestina. Under en solidaritetsmarkering for folket i Gaza, arrangert av Palestinakomiteen, holdt blant annet biskop Solveig Fiske en appell der hun kalte situasjonen i Øst-Jerusalem «uholdbar», kritiserte israelske myndigheter for angrepet på Al Aqsa-moskeen, og sammenlignet okkupasjonen av palestinerne med okkupasjonen av Norge under andre verdenskrig. Biskop Kari Veiteberg oppfordret på Facebook til boikott av Israel: «Vi har både en moralsk og en folkerettslig plikt til å ikke støtte okkupasjonen av Palestina økonomisk. Vi oppfordrer kirkene i Norge til å løfte boikott … og sanksjoner som løsninger for en varig og rettferdig fred.»

Lars Gule, Anne Kalvig, Gina Lende, Ingrid Vik og Gyrid Gunnes skriver om religion i Klassekampen hver torsdag. Rania Jalal Al-Nahi er gjesteskribent.