Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Et sensasjonelt brevfunn og et ukjent originalmanuskript kaster nytt lys over Adolf Hitlers tidlige radikalisering, mener østerriksk forsker:

En nasjonalsosialist blir til

SOM FAR SÅ SØNN: I 2017 fant barnebarnet til Josef Radlegger 31 brev fra Hitlers far, stilet til hans bestefar. Brevene, som her holdes av historiker Roman Sandgruber, kaster nytt lys over Adolf Hitlers radikaliseringsprosess. FOTO: NTB ALEX HALADA

Det var faren og hjemtraktene som formet Adolf Hitler, ikke opplevelsene under første verdenskrig. Det mener historiker Roman Sandgruber.

Har ikke hver eneste stein for lengst blitt snudd i fortellingen om Adolf Hitler? Den siste boka i rekka av utallige Hitler-bøker er skrevet av den østerrikske historikeren Roman Sandgruber og heter «Hitlers far – Hvordan sønnen ble diktator». Sandgruber mener det fortsatt er det mye vi ikke vet om hans tidlige år i Oberösterreich og provinshovedstaden Linz, en periode av Hitlers liv han selv løy om for å få den til å passe inn i sin nazistiske vekkelsesfortelling. I «Min Kamp» skapte Hitler barndommen som støttet fortellingen hans. Men i virkeligheten, forteller Sandgruber, var det barndommen som skapte Hitler.

©Information Oversatt av Lars Nygaard.