Perspektiv

I disse restauranttider (bare for Erna, da), så tenkte jeg å minne om hvordan offentlig spising skal foregå i små byer.
I storbyen inntar personalet og de besøkende hver sine roller sømløst og elegant. I småbyen skal det virke som om du aldri har vært ute.
Du begynner med å rave rett inn i rommet i ei svær gruppe, selv om det står at man skal vente ved inngangen. Ikke heng jakka på knagg – den skal slenges over stolen eller ned på gølvet. Plusspoeng for å legge den rett på bordet.
Ikke vent på at kelneren kommer med menyen, men rop etter den før hen har fått sjansen til å gi den til deg. Bruk masse tid på å snakke veldig høyt om uinteressante ting mens du har menyen foran deg, sånn at når kelneren spør hva dere vil drikke, må hen stå lenge og vente på deg mens du sier «eeeeeeeeh, skal vi se her nå hva var det dere hadde igjen a hmmmm, ja, nei, jo, jøss, javel». Spør deretter om noe som ikke står på menyen, og bestill «sånn derre cava, har dere det?»
Rop «er påfyll gratis?» minst to ganger.
Gjenskap alle «Grevinnen og hovmesteren»-skålene akkurat idet kelneren skal ta matbestillinga, og kast om deg med vitser som «kalkun – kan man ikke få den varm?»
Hvis noen spør om restauranten har noe uten kjøtt, må du si «den er jo allerede dævv!» mens kelneren roper «har vi vegetariar i dag?» inn på kjøkkenet. Husk å fnise og si «jaja, hehe» når kålsalaten til slutt kommer på bordet.
Fortsett med å rope alt du sier, og pek på de andre i rommet når du baksnakker dem. Sukk høyt når regninga kommer, og sitt kjempelenge uten å bestille noe mer, og så bli sur for at de ikke sa ifra om at de egentlig har stengt, fordi det fikk deg til å framstå som en dårlig person at du ikke dro tidsnok.
Amøbe