I januar la regjeringen fram de nye klimamålene for utslippskutt fram mot 2030. På forbrukssiden vil noe av det mest effektive være å redusere nordmenns kjøttforbruk. Skal vi få til dette, må vegetarmat gjøres enklere, rimeligere og mer tilgjengelig. Til tross for lovnad om «konkrete virkemidler», velger regjeringen å peke på holdningsendring for å redusere forbruket. Under lanseringen argumenterte statsministeren for at kjøttkutt dreier seg om informasjon og kunnskap, samt å sørge for at den stressede barnefamilien kan lage en lettvint, sunn og klimavennlig middag på 20 minutter.
Du kan bla til neste sideBla med piltastene
Kjære Ingeborg
DebattFiskeri
Tusen takk for et hyggelig brev (Klassekampen 30. januar). Du har rett i at jeg er godt kjent med viktigheten av sjømatnæringen, og jeg har sett at det er en del bedrifter som har utfordringer med bemanningen til årets skreifiske. Selv om vi har stått i pandemien i snart ett år, har vi fortsatt utfordringer med å tilpasse oss denne nye situasjonen, og dette treffer selvfølgelig aktivitet som involverer tilreisende fra andre land i stor grad – enten det er skreifiske eller militære øvelser med allierte.