Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Hvorfor blir noen kvinner talspersoner for kvinnehatende ideologier?

Alt-right-paradokset

MELLOM MAGA OG VEDEN: Lauren Southern er en av de mest kjente kvinnene i den såkalte alt-right-bevegelsen, skriver Muna Jibril. Southern er uttalt feminismemotstander, samtidig som hun blant annet lever med voldtektstrusler. FOTO: JOSH EDELSON, AFP/NTB JOSH EDELSON

For noen uker siden dukket det opp en gammel artikkel om kvinner i den såkalte alt-right-bevegelsen i feeden min. («Alternativ-høyre», en løst definert gruppe som legger vekt på ting som «hvit identitet» og motstand mot innvandring og politisk korrekthet, red.anm.) I saken klagde Tara McCarthy, en britisk-amerikansk selverklært etnonasjonalist og hvit makt-entusiast, over behandlingen hun fikk i bevegelsen. Hun forklarer at alt-right-kvinnene konstant ble trakasserte av nettroll som ville sette dem på deres rettmessige plass: På kjøkkenet. Deres ultimate mål virker å være å mobbe oss vekk fra internett, skrev McCarthy på Twitter. Om folk ville at flere kvinner skulle snakke offentlig om etnonasjonalisme, mente McCarthy, så var mennene nødt til å ta et oppgjør med den sexistiske kulturen. Som et slags metoo i nazi-bevegelsen.

Feministene Bodil Stenseth, Wencke Mühleisen, Asta Beate Håland, Stephen Walton, Muna Jibril og Hanne Linn Skogvang skriver i Klassekampen mandager.