Du kan bla til neste sideBla med piltastene
Kulturtirsdag

Kjøkkenets kunster

At mat også er kultur, blir stadig mer åpenbart. Nå har koronaviruset satt den interessante norske restaurantscenen som er vokst frem, i fare.

SÅRBART: Det sier seg selv at ambisiøse steder uten mye kapital i ryggen er sårbare når alkoholservering blir forbudt. Her er kjøkkensjef Esben Holmboe Bang med kolleger på Maaemo i Oslo. FOTO: HEIKO JUNGE, NTB Heiko Junge

Pandemien rammet Oslos restaurant- og barbransje med en voldsomhet som førte til at to tredeler av den – 844 steder – stengte i løpet av november og desember, rapporterte Dagens Næringsliv nylig. Også en mindre påaktet sørgelig nyhet preget hovedstadens matkretser høsten 2020: Sissel Kvello, ålesunderen som er blitt omtalt som førstedame, storesøster og dronning, døde, bare 65 år gammel.

Kåre Bulie skriver hver tirsdag om kunst, bøker og annen kultur i Klassekampen.

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?