Du kan bla til neste sideBla med piltastene

At mat også er kultur, blir stadig mer åpenbart. Nå har koronaviruset satt den interessante norske restaurantscenen som er vokst frem, i fare.

Kjøkkenets kunster

SÅRBART: Det sier seg selv at ambisiøse steder uten mye kapital i ryggen er sårbare når alkoholservering blir forbudt. Her er kjøkkensjef Esben Holmboe Bang med kolleger på Maaemo i Oslo. FOTO: HEIKO JUNGE, NTB Heiko Junge

Pandemien rammet Oslos restaurant- og barbransje med en voldsomhet som førte til at to tredeler av den – 844 steder – stengte i løpet av november og desember, rapporterte Dagens Næringsliv nylig. Også en mindre påaktet sørgelig nyhet preget hovedstadens matkretser høsten 2020: Sissel Kvello, ålesunderen som er blitt omtalt som førstedame, storesøster og dronning, døde, bare 65 år gammel.

Kåre Bulie skriver hver tirsdag om kunst, bøker og annen kultur i Klassekampen.