Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Feil og uredelig fra Klassekampen

Jeg ble oppringt av Klassekampens journalist 10. mars, der han stilte spørsmål om Oslo Selvstendighetspartiet (ShP) sitt planlagte arrangement 18. mars på Deichman Majorstuen, med tema «Demokrati og Ytringsfrihet». Jeg ble litt sjokkert da jeg så artikkelen, og spesielt overskriften. Noen direkte feil fikk jeg snakket med journalisten om på telefon, og jeg føler at dette var ærlige feil fra hans side. Likevel er det fortsatt et par ting som ikke er greit.

La oss begynne med at Vidar Evje, en kjent udemokratisk venstreekstremist, fikk lov til å fremsette grove injurierende påstander om mitt parti og dermed indirekte meg også. Dette skjedde uten at Klassekampen ga meg mulighet til å svare eller kommentere påstandene. I ettertid har jeg kontaktet Evje på e-post – for å gi han en gyllen mulighet til å forklare seg. Det er jo ikke en ukjent framgangsmåte at venstresiden ikke svarer for seg når de blir konfrontert med hva de har uttalt.

Det andre jeg reagerer på er overskriften: «Åpner for islamkritikk». Den gir et helt galt inntrykk. Det gis inntrykk av noe helt annet enn det som faktisk skulle foregå.Klassekampen burde være mer redelig enn som så. Det finnes ingenting i artikkelen som rettferdiggjør overskriften. Hverken partiet eller Lars Thorsen har på noen måte gitt uttrykk for at det skulle foregå islamkritikk på nevnte arrangement. Dette er rett og slett «fake news».

Men er det noe galt med Islamkritikk? Har Deichman nedlagt et forbud mot dette? Hadde noen reagert om det var et opplegg med Kristendomskritikk, eller er det slik at venstresiden mener at islam er så svakt at den må ha særskilt beskyttelse? Man kan lure, men en ansatt på Deichman gir oss pekepinn: «Rasistiske organisasjoner og personer som er dømt for grov integritetskrenkelse av muslimer, må ikke få innpass ved biblioteket», sier Torill Høimyr, leder for Fagforbundets lokallag.

Hva betyr integritetskrenkelse? Dette må jo være et nyord uten mening. Jeg fant ingen ordbok som kunne gi meg svar via Google. Eksempel på nytale? Hva slags type mennesker er det som bruker ord som sier intet, men høres alvorlig ut? Men Høimyr sier også muslimer og ikke personer. Om man hadde drevet med den mystiske handlingen integritetskrenkelse mot andre enn muslimer; hadde det kanskje vært greit for henne – kanskje mot annerledes tenkende?

Selvstendighetspartiet er tuftet på å gjenopprette grunnloven, og selvstendighet for Norge og nordmenn. Vi ønsker å ansvarliggjøre de som styrer landet mot avgrunn og ufred, med sine inhumane globalistiske idéer og bindinger på bekostning av folket. Vi vil ha Norge ut av EU-diktaturets overstyring, og vil tilbakeføre grunnlovens paragraf 100 til 1814-standard der den garanterte nordmenns ytringsfrihet. Vi vil ta utfordringen og seire i enhver debatt, med hvem som helst, når som helst – så lenge det er innen vårt interesseområde.