Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Mens vi diskuterer snikislamisering, støtter Norge diskret opp om Saudi-Arabia.

Snik-krigføring

MED NORSK STØTTE: Sannsynligheten er stor for at regjeringen fremdeles bidrar konkret til den humanitære krisen i Jemen, skriver Asta B. Håland. Her en utsultet jemenittisk jente. FOTO: ESSA AHMED, AFP/NTB SCANPIX

Av og til vet du ikke helt hvor du skal begynne. Mens regjeringens medlemmer krangler om det foregår snikislamisering eller ikke i kongeriket, sendte landets utenriksminister ut følgende melding 17. september: – Vi er veldig bekymret for konsekvensene av droneangrepene. Vi ser jo for det første at mange menneskeliv kunne gått tapt, og for det andre så er denne type angrep som er helt uakseptable en måte å forverre en allerede spent situasjon i regionen på, sa utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Nå er det en ny omdreining i Midtøsten, etter at halvparten av Saudi-Arabias oljeraffinerier ble satt ut av et droneangrep.

Feministene Bodil Stenseth, Wencke Mühleisen, Asta Beate Håland, Stephen Walton, Kristina Leganger Iversen (permisjon), Muna Jibril og Hanne Linn Skogvang skriver i Klassekampen mandager.

Git: master, Env: production, Sanity: production