Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Vi blir fortalt at «avskrekking» av Iran er god utenrikspolitikk. Sannheten er at vi ledes ut i krig av en bråte narrer.

Galskap i gulfen

MORO MED BÅTER: Iran har skjønt det Vesten ikke har, nemlig at den såkalte krisen Trump har orkestrert bare er tull – og hvorfor da ikke leke seg litt? spør Robert Fisk. Her kjører en iransk militærbåt rundt den britiskregistrerte oljetankeren Stena Impero. FOTO: MORTEZA AKHOONDI, TASNIM NEWS AGENCY/AP/SCANPIX Morteza Akhoondi

Det er på tide å innrømme hva det er som faktisk foregår i denne farseaktige «krisen» i Persiabukta, dette løgnaktige og pompøse narrespillet vi får servert av Trump og bikkjene hans i London. En rasistisk, kvinnehatende, løgnaktig og psykisk ustabil amerikansk president – med god hjelp fra to ondsinnede og like æresløse og sinnsforvirrede rådgivere – truer med å gå til krig mot Iran, mens en sildeveivende serieløgner av en bajas som nå er blitt statsminister i Storbritannia, foretrekker å konsentrere seg om sitt eget lands selvutslettelse, heller enn kapringen av skipene sine.

Oversatt av Torgeir Holljen Thon.