Du kan bla til neste sideBla med piltastene

«Love & Rockets»: I snart 40 år har brødrene Hernandez lagd serien med humor, hverdagsdrama og medmenneskelighet.

Kjærlighet og raketter

PÅ MANGE MÅTER EN SERIE OM KVINNER, OG EN HYLLEST AV KVINNEN: Hos brødrene Hernandez havner ofte mennene i bakgrunnen, i et univers som nå strekker seg over flere tusen sider.

Tidenes tegneserie fra et musikkmiljø handlet først om latino-ættede hardcore-kids i L.A. Underveis ble det en fantastisk rørende historie, med to kvinner i front av et persongalleri som eldes, akkurat som oss andre.

I første halvdel av 1950-tallet inntraff to hendelser innen populærkulturen, som begge skulle sette sitt preg på omverdenen. Den ene var fødselen til rock ’n’ roll-musikken, med alle sine avlegginger gjennom historien. Den andre var oppstarten til Mad Magazine, som ble lansert av Harvey Kurtzman og utgiveren William Gaines. Rock ’n’ roll og Mad hadde en god del til felles: Begge deler appellerte til tenåringer, som knapt hadde vært noe begrep før på 50-tallet. Blomstringstiden etter andre verdenskrig hadde gitt store barnekull, som nå ønsket seg sine egne former for underholdning. Og begge deler forarget store deler av det bestående, som tidvis rettet voldsomme angrep på både musikken og tegneseriene. Mad ble gitt ut av EC Comics, som gjennom sine skrekktegneserier ble en særlig skyteskive for datidens moralister, med sterke advarsler om fordervelse av barnesinnene. Akkurat som rocken ble beskyldt for.