Du kan bla til neste sideBla med piltastene

La-la land: Sondre Lerches musikerhilsen fra L.A., akkompagnert av Morten Harkets 1995-hit om en ung kvinne på felgen i samme by.

Et slags julekort

HOLLYWOOD BOULEVARD: Vinter i Hollywood var visst ikke bare en metafor i den purunge Lerches karriere. I virkeligheten blir det ganske kaldt om natten der borte, og overalt er der vakre, desillusjonerte mennesker på terskelen til enten toppen eller stupet.FOTO: WIKIMEDIA COMMONS/DAVIDE D’AMICO

Hollywood-innflytter Sondre Lerche er nå tett på stedene og skjebnene fra Morten Harkets «A Kind of Christmas Card».

Det er nesten desember og den 87. juleparaden sørger for å stenge av ti kvartaler mellom Sunset og Hollywood Boulevard, mens foreldre med medbrakte barn og feltstoler sitter tett langs de vanligvis så aggressivt trafikkerte bulevardene. Nå koser vi oss. Forhenværende tv-stjerner fra serier som «Knight Rider», «The A-Team» og «Magnum P.I.» vinker fra sine like kjente kjøretøy, og jeg prøver å telle antall politifolk som strutter rundt omkring i kulissene i underholdningens navn. Allerede i natt er moroa over, og hverdagen tilbake for hardt pressede småbarnsfamilier. Og for de hjemløse, som også har måttet vike for den forbigående folkefesten. De rekordmange uteliggerne preger i stadig større grad Los Angeles. Aller mest nådeløst downtown, i Skid Row midt i sentrum, der minst 4300 hjemløse til enhver tid oppholder seg, men også meget synlig og tilspisset her i Hollywood, i området rundt Vine og Sunset. Noen av dem holder til i telt på gaten bare et steinkast fra den bortgjemte, nær 100 år gamle bungalowen jeg nettopp har flyttet inn i – etter nesten 13 år i New York og Brooklyn.

Git: master, Build env: production, running in production mode, Sanity: production