Forgyllet frukt
Lunsjtips fra The Hamptons

Mens andre skeier ut med Jarlsberg istedenfor Norvegia på hytta, er ferierende i The Hamptons i en klasse for seg. Området på tuppen av Long Island i New York er kjent for å være et yndet reisemål for verdens aller rikeste, og det gjenspeiles i matbutikkene. Fra før er butikken Loaves & Fishes Foodstore kjent for å ha en hummersalat til 1000 kroner for litt under en halvkilo. I år har butikken Farm & Forage tatt opp eksklusivitetskonkurransen med en japansk nyvinning: en melon til 4000 kroner, skriver The New York Times. For det utrente øyet ser den til forveksling lik en vanlig kantalupp-melon. Den høye prisen har en helt rasjonell forklaring, forteller butikkeieren til avisa: Mens andre melonplanter har fem–seks blomster som gir frukter, klippes luksusmelonplanta ned til bare én frukt, slik at all sukker og smak går inn i den ene. I samme butikk observerer avisas utsendte også en tilsynelatende helt vanlig handel: to kongekrabbeklør, to poser med frosne dumplinger, to pakker med nudler og en pose med tørket havtare – ja, og en boks med kaviar, da. Trøflene måtte han komme tilbake for å kjøpe seinere. Sluttsummen på kassalappen: 18.700 kroner. Men hvem skulle spise det? Det vites ikke, for privatkokkene som handler her, har naturligvis signert taushetserklæringer. VHS
Du må være abonnent for å lese denne artikkelen
Allerede abonnent? Logg inn