Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Jeg vil skrike. Du må skrike. Vi må skrike!

Jeg heter Lena, og jeg er en av de to personene som limte et banner og en hånd fast på Edvard Munchs maleri Skrik» forrige fredag.

Dette var ikke noe enkelt steg for meg. Jeg setter både studier, karriere og sosial status på spill. Men jeg er så mye reddere for det klimahelvetet vi står overfor. Jeg vil dele historien min, motivasjonen min, forklare hvorfor vi trenger et sjokk, hvorfor vi trenger flere følelser i klimadebatten.

Jeg vil skrike at kunst ikke er verdt noe mer enn liv – når millioner dør og lider på grunn av klimasammenbrudd og når jeg ser olje ødelegge alt jeg holder kjært. Jeg er redd, og jeg er desperat. Denne regjeringen sviker meg og ser bort fra min rett til en levelig framtid. Den er medskyldig i en grunnlovsstridig og umoralsk plan om å ekspandere oljeindustrien som koker planeten vår. Vi er på en vei som går mot samfunnskollaps, utrygghet, ufrihet, massesult og død.

Klimakrisen er den største trusselen mot menneskeheten. Vi må snakke om det!

Derfor vil jeg oppfordre til bredere dekning av dette temaet. Mediene har et ansvar for å vise fram situasjonen slik den faktisk er.