Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Vi noterer

… at fotballspelar Marcus Rashford startar bokklubb, ifølgje The Guardian. Under koronakrisa har Manchester United-spissen engasjert seg i kampen mot barnefattigdom. No vil han sørge for at britiske barn ikkje berre får mat, men også bøker på bordet, slik at «alle barn får oppleve eskapisme». Første bok ut er: «You Are A Champion: Unlock Your Potential, Find Your Voice and Be the Best You Can Be».

… atdet fjerde bandet i Lars Noréns omfangsrike dramatikardagbok (2015–2019) er trekt tilbake frå marknaden, kort tid etter at den kom ut. Det melder Boktugg.se. I boka skriv Norén at skodespelaren Paula Brandt er dement, og det stemmer ikkje. Det vedgår han sjølv, og i ei pressemelding bed han om orsaking for «den skada och sorg som åsamkats». Kommunikasjonssjefen på Albert Bonniers förlag legg til at dei ikkje veit nøyaktig kor mange av dei 1000 eksemplara i førsteopplaget som er selt frå butikk, men at det truleg dreier seg om eit relativt lågt tal.

… at Knausgård skriver en serie romaner: Høstens roman, «Morgenstjernen», skal følges opp med minst to romaner til, bekrefter han til VG. Dermed er det duket for mer av den mørke, sugende stemningen: Hva er morgenstjernen egentlig? Hva skyldes de unaturlige hendelsene? Romanen snur opp-ned på liv og død og vante størrelser, og ble sjøsatt med nettsiden themorningstar.no, med spillelister til alle karakterene, bilder og kunst. På nettsida skal det komme drypp fra den kommende romanen – det første er lagt ut allerede.