Du kan bla til neste sideBla med piltastene
Anmeldelse

Smak og behag

Kokkefaget: Andreas Liebe Delsett gjør en god jobb på kjøkkenet.

OPS! Det holder på å gå galt på Nikolaos Gyzis maleri fra 1898. ILLUSTRASJON: WIKIMEDIA

Andreas Liebe Delsett

Kjøkkenveien.

Litteratur

En bok om mat og arbeid

Press, 360 sider

I boka «Kokkejævler» (2000, på norsk i 2002) skrev nå avdøde Anthony Bourdain om sine år som kokk på noen av verdens beste og verste kjøkkener. Det var en bok om sex, dop og kasseroller, i en bransje som ifølge Bourdain inneholdt alt, «det gode, det onde og det grusomme». Boka fikk raskt kultstatus, delvis fordi den handler om en dyp kjærlighet til matlaging, men sannsynligvis mest fordi han også skrev om puling på tørrvarelageret, usunne dopvaner og ganske ofte kritikkverdige arbeidsforhold. Bourdain beskrev arbeidsskader, slitasje og slit, men skrev også i kursiv at han elsket arbeidet sitt.

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen