Du kan bla til neste sideBla med piltastene

– Dyrk det lokale

– Nei, jeg tror virkelig ikke at nordmenn ikke bryr seg om dette. Med en gang folk blir kjent med tilfeller av dyresykdommer i Europa som munn- og klovsyke, blir folk redde for maten derfra, og innser problemene ved ikke-norsk produsert mat. sier Natur og Ungdoms Anders Haug Larsen til Klassekampen. Han er ikke uten videre enige i påstandene fra Erik Dalen, direktør i markedsanalyseinstituttet MMI. I avisa Bergens Tidende lørdag sier Dalen at nordmenn lenger bryr seg om hvor maten deres kommer fra, og at landbrukes må møte den internasjonale konkurranse med nye salgsargumenter. Men det stemmer ikke at sansen for «norsk», «sunt», «lokalt» og «høy kvalitet» er dalende blant folk flest her i landet, tror Natur og Ungdom-nestlederen. Han mener spørsmålet om norsk mat og matsikkerhet blir viktige argumenter i en ny debatt om EU.

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen