Multitalent fyller 70

Juristen, fagforeningsmannen, aktivisten og friluftsmannen Ketil Heyerdahl blir 70 år i dag. Heyerdahl har satt spor etter seg i en rekke organisasjoner, arbeidsplasser og borettslag/sameier. Med sitt vinnende vesen, organisatoriske talent, dyktighet og naturlige autoritet kan han ikke sette sine ben på en arbeidsplass eller i en forening uten å bli valgt inn i tillitsverv.

Han begynte på medisinstudiet, men proletariserte seg på Holmenkollbanen da den store politiske vekkelsen herjet vårt land. Han arbeidet i mange år som konduktør og vognfører, var aktiv i fagforeningen og leder av Holmenkollbanens betjeningsforening. På begynnelsen av 1980-tallet tok han initiativet til og ble valgt til leder for Solidaritet Norge-Polen som drev støttearbeid for Lech Walesa og hans fagforeningskamerater i Solidaritet, blant annet gjennom innsamling av trykkpresser til produksjon av illegale aviser. For dette arbeidet fikk Heyerdahl i 1995 den polske stats fortjenestemedalje.

Etter å ha gjennomført programingeniørutdannelse i NRK var han i flere år programingeniør og etter hvert heltids tillitsvalgt i Kringkastingens Landsforening.

Etter studier i informatikk og juss startet han i 1997 en lang karriere som advokat i Norsk Journalistlag (NJ). NJ fikk gjennom ansettelsen av Heyerdahl i en og samme person teknologisk kompetanse på øverste nivå, en svært dyktig forhandler og en skattet kollega med stor betydning for arbeidsmiljøet.

Ketil Heyerdahl. FOTO: PRIVAT

Han har utviklet plattformer for å gjennomføre heldigitale systemer for lønnsstatistikk og papirløse landsmøter i NJ. I 1995 vant han en datakonkurranse med et administrasjonssystem for advokatkontorer, kalt Sarepta Advokat. Systemet eksisterer den dag i dag og brukes av en rekke advokatkontorer, og er nå blitt nettbasert.

Ketil Heyerdahl er aktiv friluftsmann og mosjonsløper. Han har løpt flere maratonløp, inkludert New York maraton. Om vinteren er det skisport som gjelder, og han har flere ganger gått Grenaderløpet. Også miljøorganisasjoner som Samarbeidsgruppene for natur- og miljøvern, Naturvernforbundet i Oslo og Akershus og Sportsklubben Rye har hatt glede av hans organisatoriske evner.

Ketil Heyerdahl er sine venners venn og en sjenerøs vert. Vi er mange som har nytt godt av hans gjestfrihet i Skylleviken, et drømmested han har bygget opp sammen med sin kone Astrid Lunde.

Vi gratulerer med dagen.

RUNE OTTOSEN har delt denne artiklen med deg.